• Vážení rodičia,

    Veľkonočné prázdniny žiakov začínajú od 28. 03. 2024 (štvrtok). Vyučovanie po prázdninách začne v stredu 03 . 04. 2024.

    Na základe § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. (Školský zákon) dňa 05. 04. 2024 udeľuje riaditeľka školy deťom a žiakom spojenej školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

    Zároveň Vám oznamujeme, že z prevádzkových dôvodov a na základe rozhodnutia riaditeľky školy sa budú dňa 24. 04. 2024 žiaci Špeciálnej základnej školy, Základnej školy a Praktickej školy vzdelávať dištančne.

                                                                                                          PaedDr. Andrea Chalupová, riaditeľka školy

  • Milí návštevníci našej stránky,

    v sekcii Život na škole - Časopis Matičiarik sme pridali nové číslo nášho časopisu. V časopise sa dozviete množstvo pútavých informácií a prezriete si foto z rôznych akci. Prajeme Vám pohodové čítanie. 

  • Severské mýty

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Severské mýty.

    Starší žiaci našej školy sa tentoraz v Knižnici P.O.Hviezdoslava, na Sídlisku 3, pomocou knihovníčky Mgr. Lenky Mencelovej vybrali na vzrušujúcu výpravu do krajiny ohňa a ľadu do tajomného sveta hrdých Vikingov. V drsnej prírode nekonečných plání spoznali praotca bohov Odina, ktorý neváhal obetovať oko za múdrosť sveta, mocného a nebojácneho Thora, krásnu bohyňu a mocnú čarodejnicu Freyu a, samozrejme, prešibaného darebáka Lokiho. Zruční trpaslíci, trollovia, elfovia, obri aj sudičky nám vytvorili krásny zážitok.

  • Z rozprávky do rozprávky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Z rozprávky do rozprávky.

    Marec už tradične spájame s príchodom jari, ale i s mesiacom knihy, ktorý škôlkari začali v duchu knihy, rozprávky o Troch prasiatkach, Koze rohatej a ježovi. Nechýbala najobľúbenejšia rozprávka o Dedkovi, ktorý ťahal repku. Menšie deti si pripomenuli rozprávku O Červenej čiapočke a Jankovi Hraškovi. A prišiel aj Kocúr v čižmách. Najviac dala zabrať deťom rozprávka Medovníkový domček. Škôlkari si najprv vyrobili perníky, ktorými vyzdobili domček a až potom sa pustili do dramatizácie rozprávky. Zoznámili sa s bábkovým divadlom. Rozprávkový týždeň bol plný radosti, hravosti a zábavy.

  • CESTA ZA POKLADOM

    Do fotogalérie bol pridaný nový album CESTA ZA POKLADOM.

    18. marca 2024 sa naša škola zapojila do medzinárodnej iniciatívy Global Money Week, ktorá zdôrazňuje dôležitosť finančného vzdelávania. Žiaci našej školy sa zúčastnili aktivít pod názvom: „Cesta za pokladom“. Na piatich stanovištiach plnili úlohy, za splnenie ktorých mohli získať „peniaze“. Za tieto si potom v našom obchode mohli kúpiť niečo z ponúkaného tovaru. Žiakom sa táto forma zvyšovania finančnej gramotnosti veľmi páčila a my učitelia sme boli spokojní lebo naši žiaci sa hravou formou naučili opäť niečo nové.

  • Svetový deň vody

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody.

    Dňa 15. marca 2024 v rámci Medzinárodného dňa akcií proti priehradám a pre rieky, vodu a život sa žiaci našej školy zapojili formou zážitkového učenia do rôznych aktivít zamerané na ochranu riek, vôd a životného prostredia. Robili rôzne laboratórne pokusy, pracovali so slepou mapou Slovenska, kde hľadali rieky a priehrady. Zúčastnili sa aj kvízu o vodstve Slovenska a traja najlepší boli odmenení vecnými cenami.

  • XXVII. ročník prehliadky žiakov v prednese poézie a prózy "Gaňov literárny Prešov"

  • Zdokonaľovali sme sa v tkaní

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdokonaľovali sme sa v tkaní.

    Žiaci sa veľmi tešili na stretnutie s ujom Matúšom a tetou Mirkou. Pre ich láskavý prístup k našim žiakom. Žiaci sa rozdelili do dvoch skupín, pracovali na dvoch krosnách, kde sa striedali. Každý žiak si vybral farbu priadze s ktorou utekal časť obrusu. Utkali sme si dva krásne farebné obrusy, ktoré nám teta Mirka sľúbila obšiť a priniesť do našej veľkonočnej burzy. Už sa tešíme na ďalšie stretnutie.

  • Prijímacie konanie a termíny prijímacieho konania do PŠ

    Vážení rodičia, v zložke Praktická škola - záložka Prijímacie konanie do PŠ sme zverejnili prijímacie konanie a termíny prijímacieho konania do PŠ v školskom roku 2024/2025. V prípade otázok kontaktujte vedenie školy.

  • Ženy v mojom živote - 8. marec - MDŽ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ženy v mojom živote - 8. marec - MDŽ.

    „Ženy sú výnimočné. Čokoľvek dáš žene, ona to zveľadí. Daj jej dom a ona ti z neho urobí domov. Daj jej potraviny a ona ti z nich uvarí jedlo. Daj jej úsmev a ona ti dá svoje srdce “. V tomto duchu sa niesol aj náš piatok 8. marca. Oboznámili sme sa s históriou tohto dňa, neľahkým postavením žien v minulosti, zamýšľali sme sa aké práva a povinnosti má žena v dnešnej dobe a vyrobili sme malý darček pre najdôležitejšie ženy v našich životoch. Prajeme každej žene šťastný a naplnený život.

  • NAJMENŠÍ ŠKOLÁCI A ZÁBAVA

    Do fotogalérie bol pridaný nový album NAJMENŠÍ ŠKOLÁCI A ZÁBAVA.

    Druhý polrok je už v plnom prúde avšak my sme sa rozhodli odmeniť našich najmenších školákov za predchádzajúce polročné snaženie. Žiaľ obdobia chorôb nám to stále prekazili. Boli sme však vytrvalí a hneď ako prišla možnosť vybrali sme sa do interiérového ihriska za zábavou a šantením. Premiéru sme mali aj v mestskej hromadnej doprave. Naši žiaci to zvládli na výbornú. Ostatné vám povedia fotky

  • KAM PO SKONČENÍ ŠKOLY?

    Do fotogalérie bol pridaný nový album KAM PO SKONČENÍ ŠKOLY?.

    V mesiaci marec sa uskutočnila beseda končiacich žiakov s výchovnou poradkyňou. Témou besedy bola téma zamerania sa na učebné odbory odborných učilíšť. Všetci žiaci si už s istotou vybrali odbor, ktorý chcú študovať. Naši žiaci majú záujem študovať prevažne na odbore kuchár, murár, záhradník a služby a domáce práce. Výchovná poradkyňa im odovzdala prihlášky a ďalšie potrebné tlačivá, ktoré vyplnia a podpíšu ich zákonní zástupcovia. Veríme, že všetci budú úspešne prijatí, naplnia sa ich sny do budúcna a budú úspešní vo svojom zvolenom odbore.

  • ČARODEJNICE

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ČARODEJNICE.

    Tajomstvá a kúzla čarodejníc sú späté s nami odjakživa. Už odmalička sa s nimi stretávame v rozprávkach a v rozličných príbehoch pre deti a mládež. Ale, čo ak sú to nenápadné bežné osoby, s úplne bežným účesom, elegantnými topánkami a kostýmom, ktoré pracujú v obchode, v nemocnici, na pošte, na úrade a všade, kde len dosiahne ľudská ruka. Touto otázkou sa zaoberali žiaci IX.A triedy v Krajskej knižnici P. O. Hviezdoslava, Sídlisko 3, pod vedením knihovníčky Mgr. Lenky Mencelovej, pričom sa spoločne ponorili do fantastického sveta RoaldaDahla, spisovateľa – odborníka na čarodejnice. Prekvapilo ich, že čarodejnice majú pazúry zakryté rukavičkami, zvláštny noc, plešatú hlavu obsypanú vyrážkami, parochňu, čudnú kabelku, modré sliny a hranaté nohy. To bolo zábavy! Čo si o tom myslíte vy? Vedeli by ste takúto čarodejnicu rozpoznať vo svojom okolí?

  • ŠKOLENIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKOLENIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV.

    Naši učitelia nezaháľali ani počas jarných prázdnin. V rámci Aktualizačneho vzdelávania pedagogických zamestnancov k digitalizácii výchovy a vzdelávania sme sa oboznámili s fungovaním a využitím v praxi nových digitálnych pomôcok, ktoré zakúpila naša škola. V rámci tohto školenia sme spoznali interaktívnu podlahu Fly Sky a okuliare pre virtuálnu realitu, ktorými budeme môcť našich žiakov zaviesť napr. na mesiac. Tieto pomôcky nám učiteľom poskytujú veľké množstvo aktivít, ktoré môžeme využívať na vyučovacích hodinách. Už teraz sa tešíme ako budeme môcť tieto pomôcky predstaviť hlavne našim žiakom. Veríme, že budú nimi rovnako očarení.

  • NAJMENŠÍ ŠKOLÁCI V KUCHYNI

    Do fotogalérie bol pridaný nový album NAJMENŠÍ ŠKOLÁCI V KUCHYNI.

    Naši najmenší školáci sa učia pomáhať v kuchyni. Musíte uznať, že sú veľmi šikovní. V kuchyni im to ide naozaj dobre. Tentokrát sa snažili upiecť si u detí obľúbený Brumík.

  • Svetový deň manželstva

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň manželstva.

    Druhú februárovú nedeľu oslavujeme Svetový deň manželstva. Aj my sme si pripomenuli našimi zážitkovými aktivitami tento výnimočný deň, ktorý je pripomienkou vernosti, obetavosti a radosti, ktoré manželstvo prináša. Ďakujeme všetkým manželom - rodičom, ktorí nám darovali život. A prajeme všetkým lásku až po hrob.

  • Zážitkové čítanie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitkové čítanie .

    Dňa 21. 02. 2024 sa žiaci V. A, VI. A a I.B učili čarovať v knižnici P. O. Hviezdoslava na Sídlisku 2. v Prešove. Pomáhali pri čarovaní rozprávkovej hrdinke autora Otfrieda Preuálera Malej bosorke, ktorej čarovanie veľmi nešlo. Žiaci sa výborne zabavili aj niečo nové naučili, a to len vďaka úžasnej pani knihovníčky Viktórie Salokyovej. Už teraz sa tešíme, čo si pre nás pripraví nabudúce.

  • Karneval v našej škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v našej škole.

    Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde... jedna z najznámejších a na Slovensku najrozšírenejších fašiangových pesničiek. Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy, hodovania a pitia. Posledný deň Fašiangov na našej škole sa niesol tiež v znamení karnevalovej veselosti a zábavy. Tak ako po minulé roky, aj na tohoročný karneval sa vyučujúci so svojimi žiakmi svedomito pripravili. Škála kostýmov a masiek bola neuveriteľne pestrá - počnúc rôznymi zvieratkami, rozprávkovými bytosťami, remeselníkmi až po vážne kostýmy, akým bol napr. kostým kňaza. Karneval na našej škole bez poroty by nemal tú správnu atmosféru. Preto aj tentokrát porota veľmi pozorne sledovala promenádu masiek a kostýmov a vybrala tie najlepšie, ale nebolo to ľahké. Masky žiakov: najkrajšia, najkreatívnejšia, najmilšia, najstrašidelnejšia, najveselšia, najvtipnejšia a najzaujímavejšia boli odmenené diplomami a vecnými cenami. Podobne boli odmenené aj masky troch vyučujúcich. Karnevalový deň bol plný hier, súťaží, dobrej zábavy a hodovania pri čaji a sladkostiach,

  • Karneval v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v ŠKD .

    Aj tento rok sme Fašiangy ukončili spoločným karnevalom, súťažami a diskotékou. Masky detí a vychovávateliek boli pestré a zábava pokračovala aj v triedach.

  • Ples v Sniečku

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ples v Sniečku.

    Plesová sezóna v plnom prúde neobišla ani žiakov a absolventov našej školy. Program nášho plesu bol plný skvelých momentov a zábavy pre všetkých. Všetci sa v tento piatkový večer tešili aj z bohatej tomboly, ktorú si odnášali domov. Hovorí sa, že človek si pamätá viac zážitky ako ľudí, s ktorými sa viažu. No veríme, že práve takéto spoločenské akcie združujú všetkých žiakov.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola, Matice slovenskej 11, 080 01 Prešov Špeciálna materská škola, Špeciálna základná škola, Základná škola pre žiakov s autizmom, Praktická škola
    Matice slovenskej 11, 080 01 Prešov
  • +421 51 458 400 5, +421 911 412 855 /ZRŠ /
    +421 911 868 933 /riaditeľka školy/
    +421 51 458 400 0 /oddelenie PaM/
    +421 911 868 927 /ekonomický úsek/
    +421 911 412 848 /hospodárka školy/

Fotogaléria